Kik vesznek részt ebben a munkában? Hogyan zajlik a napi munka?

A TFA többfajta segítségnyújtást végez (tanácsadás, adományozás, visszatérítendő támogatások biztosítása), de ami más civil szervezetektől megkülönböztet minket, hogy igyekszünk egy-egy pályázat esetében mindig azt megadni, amire éppen szüksége van a pályázó közösségnek.

A nyújtott támogatások sikerességét vagy nem sikerességét alapvetően a projektvezetők figyelik. A projektvezetők készítik el a megvalósult projektek értékelését, amit a kuratórium kontrollál.

Mindennapi működésünket az átláthatóság, őszinteség és személyesség mellett a hatékonyság és gyorsaság is jellemzi. Alapvetően kíváncsiak vagyunk a másikra, figyelünk a kérésekre és igyekszünk tanulni is a visszajelzésekből. Nem csak adathalmazt akarunk látni a másik civil szervezetben, de szeretnénk megismerni a motivációját, indítékait és azt is, hogy valójában milyen segítségre van szüksége. Teljes értékű partneri kapcsolatok kialakítására törekszünk.

Ennek megfelelően a támogatás odaítélését nagyon alaposan körbejárjuk: meglátogatjuk a szervezetet, megismerjük a benne dolgozó embereket és tevékenységüket, majd egy 9 fős csoport dönti el, hogy támogatható-e a közösség és a projekt. Amennyiben támogatunk egy közösséget, projektvezetőt rendelünk ki, aki folyamatosan tartja a kapcsolatot a közösséggel és ellenőrzi a támogatás felhasználását. Az ő feladata azonban nem a számonkérés, hanem a segítés. A projekt lezárásakor közösen rátekintünk az elért eredményre, melyről írásos beszámoló készül. Projektvezetőink felkészült, szervezetfejlesztési szakemberek.